05 December, 2010

5th Dec. I learned how to make a Mabo-tofu.

I learned how to make a Mabo-tofu.
12月5日 麻婆豆腐を覚えたぞ~ 

 
I like a Mabo-tofu, bean cured sautéed with ground meat and chili pepper in a thick sauce. I used to make it with a mix of Mabo-tofu. I open a package and add it into a pan with bean curd.
It was my first time to make it with seasonings and materials, from scratch. These are the seasonings.
麻婆豆腐が好きです。麻婆豆腐の素(封を開けて、豆腐と一緒に鍋に入れるだけ)からはよく作っていたのですが、食材と調味料から作るのは初めてでした。


 
I am drunken now, so I cannot explain well… anyway, thanks to Kuniko, who is a Japanese language teacher, I understood how to make it.
 I will make my special Mabo-tofu, of course with a lot of garlic, next Saturday at the farewell party.
今酔っ払っているので、よく説明できませんが、とにかく日本語教師のKunikoさんのお陰でどうやって麻婆豆腐を作るか理解することができました。
次の土曜日、送別会でニンニクたっぷりTorojiro特製麻婆豆腐を作ろうと思います。


 
We had a great dinner party at Kuniko’s house. There was lots of food: dumplings, salad, fish, fried chicken and Mabo-tofu.
Kunikoさんの家で素晴らしい夕食会が開かれました。たくさんの食べ物がありました。餃子、サラダ、魚、鳥のから揚げ、麻婆豆腐です。 


 
Thank you for inviting us. We had a very good time.
お招きいただきありがとうございました。楽しかったです。

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